20-07-2020

Met ingang van 1 juli 2020 kan Branchevereniging Nederland Crowdfunding een tweetal nieuwe leden verwelkomen. MatchingCapital en Waardevoorjegeld hebben aangegeven graag lid te worden van de branchevereniging. Voorzitter Jeroen ter Huurne: “Wij zijn blij dat deze beide platforms zich aansluiten bij de branchevereniging. Wij zien graag dat onze ledenbasis verder gaat groeien om de belangen van crowdfundplatforms onder de aandacht te houden. Wij kunnen een belangrijke rol spelen in de financiering van het herstel van het Nederlands MKB. En samen zullen we dit duidelijk blijven maken.”

Funding Circle en Oneplanetcrowd beëindigen het lidmaatschap
Eveneens per 1 juli 2020 heeft OPC aangegeven het lidmaatschap bij de brancheverenging op te zeggen. Per 1 september geldt dit ook voor Funding Circle. De laatste heeft recent aangekondigd in Nederland geen nieuwe investeringsprojecten meer te doen. Zo bestaat de branchevereniging met ingang van 1 september uit de leden Collin Crowdfund, Horeca Crowdfunding, MatchingCapital en Waardevoorjegeld.